KloosterKino is dé plek voor de betere animatiefilm in Nijmegen. Maar naast de vertoningen in het Dobbelmann klooster programmeren zij ook op culturele festivals. Voor ons Green Blue Festival stellen ze een animatiefilm programma samen dat aansluit bij onze duurzame insteek.

Kloosterkino laat werk van beginnende filmmakers zien, maar ook films van bekendere filmmakers vind je in hun programma. Waarom korte animatie? Allereerst natuurlijk omdat ze zelf liefhebbers zijn! Maar ook omdat ze denken dat korte animatie in Nederland veel te weinig te zien is. KloosterKino wil animatie graag in haar volledige breedte vertonen: van stop-motion tot CGI, van narratief tot abstract, van eigen bodem en van ver weg. Zo willen ze bijdragen aan de verbreiding van animatie als kunstvorm.

KloosterKino wil nadrukkelijk een laagdrempelig alternatief zijn op de grotere animatiefestivals, door een programma aan te bieden dat tegelijkertijd toegankelijk en uitdagend is. Ze staan voor goede film in een relaxte omgeving.